Unitaire homeopathie

Zoals uitgelegd in de basisprincipes van de homeopathische methode wijst het geheel van alle symptomen van de patiënt naar de innerlijke verstoring van de levensenergie, die de echte chronische ziekte is.
Om deze diepe verstoring te kunnen vatten moet deze ene krachtige homeopathische remedie gevonden worden aan de hand van de totaliteit van de symptomen.

Dit unieke middel wordt dan éénmalig ingenomen om een tijdlang in te werken op de levensenergie en het herstel in te zetten. Dit is het principe van de unitaire homeopathie.

Hiertegenover staat de pluralistische en de complexhomeopathie die met verschillende middelen samen werkt in meer frequente innamen. Hiermee bestrijdt men eerder de symptomen zoals de reguliere geneeskunde dat doet met chemische middelen, zonder echte verandering en herstel aan te brengen aan de diepere verstoring.

In de unitaire homeopathie heb je nog verschillende niveaus, oa de repertorisatiemethode, de sensatiemethode van Sankaran en de miasmatische dynamische methode van Masi.